Over insentiv

Even voorstellen

Hans de Vos
oprichter van insentiv coaching

Hans de Vos, insentiv coaching

Het was een grijze zaterdagmiddag. Ik dwaalde rond in een Rotterdamse boekhandel. Op de afdeling psychologie en gezondheid. Ik was aan het herstellen na een stressvolle en vermoeiende periode. Op zoek naar iets dat me zou helpen om herhaling te voorkomen.

Op een tafel met zelfhulpboeken zag ik een paar boeken die gingen over het enneagram. Ik wist niet wat dat was. Nooit van gehoord. Nieuwsgierig pakte ik er een en begon op een willekeurige bladzij te lezen. Een zekere opwinding maakte zich van mij meester. Ik las een verhaal dat over mij ging. Hoe kan dat?

Het liep inmiddels tegen sluitingstijd. Ik heb het boek gekocht. Thuis ben ik verder gaan lezen. Na een paar dagen heb ik de schrijfster, Monique Schouten, gebeld met de vraag of ze mij wilde coachen. Ik was welkom.

Het was de start in 2001 van een periode waarin ik me grondig heb verdiept in het coachen op drijfveren. Kennis en ervaring die ik graag deel en met veel plezier beschikbaar stel aan ieder die hier baat bij kan hebben. Ik heb een studie aan de V-Cirkel Academie in Laren afgerond (gecertificeerd).

Nuttige ervaring breng ik mee vanuit diverse rollen: van maatschappelijk werker, jurist tot bestuurder. Bij kleine en grote organisaties.

Waarom kiezen voor insentiv coaching?

Een coach die zijn eigen drijfveer goed kent laat eigen vragen en overtuigingen geen rol spelen in de coachingsrelatie. Je mag van mij verwachten dat ik me richt op jouw vragen. En op oplossingsrichtingen die voor jou kunnen werken. Dat geldt ook voor eventuele collega’s die insentiv inzet.

Mensen ondersteunen om duurzame persoonlijke ontwikkeling mogelijk te maken. Dat staat bij insentiv voorop. En dat gaat verder dan het geven van snelle tips of handigheidjes. Deze kunnen best aan de orde zijn maar vormen niet de basis.

De basis is: begrijpen waarom je doet wat je doet. Dat geeft je het inzicht en handvatten om dingen meer duurzaam te veranderen.

enneagram

Locatie en kosten

Ik beschik over een prettige praktijkruimte in het Crown Business Center in Zoetermeer. Met gratis parkeergelegenheid en naast het station.

Desgewenst kan ik naar je toekomen op je werk.

 Het eerste contact duurt anderhalf uur, volgende contacten één uur.

  • een drijfverenscan (2 contacten en een boek) kost € 249,-
  • een uur coaching in aanvulling op de drijfverenscan kost € 110,-
  • een coachingstraject bestaat doorgaans uit 5 á 6 contacten

De tarieven zijn all in en gebaseerd op zakelijk verkeer. Voor particulieren geldt een korting van 10% op bovenstaande tarieven.

Bij gebruik van een locatie buiten Zoetermeer geldt, i.v.m. reistijd en reiskosten, een toeslag van € 30,- per contact (zakelijk en particulier).

Vragen? Neem gerust contact op!

Aanbevelingen en reviews

Hans de Vos heeft mij heel goed geholpen door een drijfverenscan uit te voeren. Dit heeft mij veel inzicht gegeven en het resultaat is een goed uitgangspunt voor verdere persoonlijke ontwikkeling. De sessies en het persoonlijk contact heb ik als zeer prettig ervaren.

Michiel Verhulst, apotheker

______________________________________________

Hans heeft me veel vertrouwen gegeven. Hierdoor durfde ik dingen op te pakken, leerde ik van fouten en kon ik verder”

Marion van Schooten, personeelsadviseur Kamps Transport

_____________________________________________

Ik heb het een leuk traject gevonden. Knap zoals je de stof inzichtelijk weet te maken. En er kwamen ook leuke gesprekken opgang. Het zette mij in elk geval aan het denken en ik voel me erdoor geïnspireerd. Hartelijk dank daarvoor.

Bas Kiesling, program director NH90 Fokker Aerostructures B.V.

________________________________________________________

Ik vond het spannend om een drijfverenscan te doen maar heb daar geen seconde spijt van. Het was verrassend en ook leuk. Je gaat jezelf echt op een andere manier bekijken. Het is een lekker kort traject dat veel oplevert. Ik raad het iedereen aan.

Guida, pedagogisch medewerkster

_________________________________________________________

Coaching door Hans de Vos heeft me een hoop duidelijkheid gegeven. Het fijne vond ik dat het leren kennen van je drijfveer je het heft (weer) in handen geeft, wat het verleden ook voor je betekent heeft. Het biedt je een verrassende andere kijk waardoor je weer verder kan met je ontwikkeling. Bedankt!

Emma, maatschappelijk werker

________________________________________________________

Hans heb ik mogen ervaren als een prettige en inhoudelijk sterke professional. Hij werkt vanuit grote betrokkenheid. Handelt oordeelvrij en met ruimte voor twijfel, want daarin schuilt de wijsheid.

Yvonne Zuidgeest MBA, Directeur-bestuurder Diverz

_________________________________________________________

Hans is voor alles een integere, aardige en wijze man die kan luisteren en altijd op zoek gaat naar het echte probleem achter de klacht. Wat je kunt verwachten na een gesprek met hem is meer inzicht in je onbewuste motivatie en hoe je daarmee jezelf soms meer beperkt dan je lief is. Hij zal je tijdens de gesprekken, liefdevol de spiegel voorhouden. Hierdoor ga je herkennen welke patronen je onbewust in stand houdt en wat dit je kost en oplevert. Hans gaat je alternatieven aanbieden zodat je kunt kiezen voor gedrag waarmee je vastgeroeste patronen doorbreekt. Bij Hans mag je diepgang verwachten. Dus geen symptoombestrijding maar een duurzame aanpak. Je wordt er wijzer van en gaat begrijpen door welke bril jij naar de wereld kijkt en hoe jij betekenis geeft. Echt zeer de moeite waard! 

Monique Schouten. Psycholoog, oprichter van de V-cirkel Academie en auteur van diverse boeken over de drijfveren van de mens.

______________________________________________
Inmiddels 2 workshops gevolgd bij Hans om achter mijn onbekende drijfveren te komen met behulp van het Enneagram. Zeer de moeite waard. Op een rustige en duidelijke manier begeleidt Hans je door de kennismaking met het Enneagram. Er is ruimte voor vragen en reflectie. Het vervolg was een leuke en zinvolle verdieping. De lessen zijn goed voorbereid met duidelijke informatie in handzame dosering. Ik kijk uit naar een vervolg!
Jonneke Thijssen, deelnemer workshop Den Haag
________________________________________________________

Na een korte historische inbedding introduceerde Hans ons op inspirerende wijze in de wereld van het enneagram. Het is prettig om naar Hans te luisteren. Hij weet zijn gehoor te boeien en te betrekken bij het onderwerp. Hans speelt met veel kennis en humor in op vragen en strooit met praktische en herkenbare voorbeelden, deels uit zijn eigen praktijk. Kortom, een leerzame en interessante lezing.

Rob van Berkel, communicatie adviseur

________________________________________________________

Hans heb ik leren kennen als een gepassioneerde bestuurder die met veel aandacht leiding gaf aan zijn team. Door stil te staan bij wat zijn team nodig had, bij wat hen ten diepste motiveert, liet hij zijn team excelleren. Het is mooi dat hij deze vaardigheid nu in zijn nieuwe rol van adviseur aan andere bestuurders en hun teams ter beschikking stelt.

Ron Schel,  Managing Partner bij Management Strategen | Initiatiefnemer Stichting Contributisme

_________________________________________________________

 

 

 

We zijn de meeste tijd aan het “overleven”, het wordt tijd om voluit te gaan leven!-