Coaching

Een drijfverenscan

In enkele gesprekken ontdek je hoe jouw ideaalbeeld eruit ziet. Waar je onbewust en continu naar toe werkt. Je gaat zien hoe je automatische piloot werkt, wat jouw overlevingsstrategie is. Je leert kortom je onbewuste drijfveer kennen. Een nieuw perspectief ontstaat!

Zo krijg je zicht op je comfort zone. Ook wordt duidelijk wat je liever vermijdt en hoe je probeert in je comfortzone te blijven. En wat je dat aan energie kost!

De drijfverenscan biedt je een uitstekende basis voor verdere ontwikkeling. Het is daarnaast een ideaal vertrekpunt voor een coachingstraject!

Wat krijg je mee?

Je ontvangt het boek “Je kunt het niet laten” met daarin een uitgebreide toelichting op jouw drijfveer, voorbeelden van anderen met dezelfde drijfveer en een mooi overzicht van de 9 persoonlijkheidstypen.

personal coaching

Een insentiv workshop is een inspirerende introductie op het thema “onbewuste drijfveren”.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

 

  • We staan stil bij de onderwerpen waar je graag ontwikkeling of verandering zou willen zien.
  • Vervolgens gaan we na hoe jouw (onbewuste) drijfveer daarbij een rol speelt. Een drijfverenscan maakt daarom altijd onderdeel uit van een coachings-traject.
  • De confrontatie tussen wat jou bezighoudt en je onbewuste drijfveer is de volgende stap. Dit levert je veel op. Je gaat zien waarom je doet wat je doet. Met die wetenschap ontstaat een zekere ontspanning en ruimte. Ruimte om bij te leren.

 

 

Je drijfveer zorgt voor een aantal “natuurlijke” kwaliteiten. Je leert deze kwaliteiten meer gericht in te zetten en uit te bouwen. Je drijfveer kan je ook in de weg zitten. Bewustwording zorgt ervoor dat je kan kiezen. Om het bijvoorbeeld net even anders te doen. De scherpe kanten gaan er zo van af. Persoonlijke groei begint.

Prettig voor jezelf en je omgeving!

Praktijkvoorbeeld

leren focussen!

……..leren focussen!

Anita werkt hard, pakt echt alles op wat op haar pad komt. Haar collega’s zien in haar een opgewekte, zeer actieve collega. Een gulle lach is nooit ver weg. Kritiek is er ook. Vooral op haar weinig gefocuste gedrag. Soms is echt meer aandacht nodig bv. om dingen af te maken. Anita wil dit wel maar komt er niet toe.

De drijfverenscan laat zien dat Anita “overleeft” door het leven licht, luchtig en plezierig te houden. Zij doet dit door steeds weer nieuwe, liefst leuke activiteiten op te pakken. Verveling of lang ergens bij stilstaan ervaart zij als lastig, als iets wat je maar beter kan vermijden. Dat is haar overtuiging.

Alleen, de realiteit is lang niet altijd leuk!

Bij minder leuke dingen rationaliseert Anita de narigheid weg. Om vervolgens snel weer iets leuks te gaan doen. Zo kan je jezelf behoorlijk uitputten. Je omgeving vindt je ongrijpbaar en zal je waarschijnlijk bij de les proberen te houden. Het wordt er zo niet leuker op. Wat leidt tot nog vluchtiger gedrag….etc.

Anita heeft gezien hoe ze in de weer is. Maar dat niet alleen. Ze begrijpt ook welke overtuiging en achterliggende drijfveer er voor zorgt dat het patroon in stand blijft. Ze heeft bijgeleerd dat focussen soms nodig is. En begrijpt nu dat focus aanbrengen uiteindelijk meer plezier oplevert. Het opgewekte en vluchtige is ze niet kwijt maar is minder dominant aanwezig. De negatieve spiraal is doorbroken. Prettiger voor haar zelf en haar omgeving!

Nog even de voordelen op een rij:

  • Je leert je onbewuste motivatie kennen en je gaat op een andere manier kijken naar dat wat je bezighoudt
  • Er ontstaat ruimte voor echte keuzes. Je krijgt  meer regie over jezelf! 
  • Doordat je jezelf beter begrijpt groeit je persoonlijk leiderschap / natuurlijk gezag
  • prettig voor jezelf en je omgeving!

Een coachingstraject, inclusief drijfverenscan, omvat gemiddeld 5 à 6 gesprekken. Het eerste gesprek duurt anderhalf uur, vervolggesprekken ongeveer een uur. Naar behoefte passen we dit natuurlijk aan.

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je er graag meer over!

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. - Albert Einstein-